Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σάμαλι: Μία συνταγή από τα παλιά!


Ας φτιάξουμε μία γλυκιά και εύκολη συνταγή που θα μας φέρει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια! Το σιροπιαστό σάμαλι!

Υλικά:

-3 και μισό, φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό

-3 φλυτζάνια ζάχαρη

-3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

-1 και μισό, φλυτζάνι γάλα

-ξύσμα ενός λεμονιού

Για το σιρόπι:

-1 και μισό, φλυτζάνι ζάχαρη

-1 φλυτζάνι νερό

-ξύσμα από μισό λεμόνι ( και 5-6 σταγόνες λεμόνι, αν θέλετε).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 140ο C. Βάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά. Αφήνετε το μείγμα να ξεκουρστεί για 15 λεπτά. Βουτυρώνεται ένα ταψί, βάζετε το μείγμα και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα (περίπου για 45 λεπτά). Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι. Τέλος, περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι.