Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Πολιτικός υβριστής ο Τσίπρας!

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης στο Ζάππειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ένας «πολιτικός υβριστής».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με το ύφος της αριστεράς».


Παράλληλα είπε ότι, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «οδηγεί με ακαριαίο τρόπο σε μία Ελλάδα έξω από την ΕΕ και το ευρώ σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε διάλυση του κοινωνικού ιστού, σε απομόνωση και αλβανοποίηση της χώρας».

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για «τυχοδιωκτική εκδοχή της Αριστεράς», που δεν εναρμονίζεται με τις ανάγκες της χώρας μας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε συνολικά στα κόμματα, που τάσσονται κατά του μνημονίου.

«Λένε ωμά πολιτικά ψέματα, προτείνουν το απολύτως αδύνατο, οδηγούν την Ελλάδα στην πτώχευση, την πατρίδα μας στη δραχμή, τους Έλληνες στη φτώχεια», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για το «οριζόντιο κόμμα της δραχμής».

Τα πυρά του κ. Βενιζέλου δέχθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο κατηγόρησε ότι, «δοξάζεται κρυπτόμενος, διεκδικεί την ψήφο του λαού χωρίς να έχει συμμετάσχει σε έναν τηλεοπτικό διάλογο». Παράλληλα τον χαρακτήρισε «κορυφαίο εκπρόσωπο της πολιτικής ανακολουθίας» και πρόσθεσε ότι «ήθελε να υποστούμε εμείς το κόστος για να μείνει αυτός αλώβητος».

Κατά τα άλλα ισχυρίστηκε ότι, το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ είναι «προσαρμογή σε τρία χρόνια, όχι νέοι φόροι» και δεσμεύθηκε ότι «δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι». Πρέπει, συμπλήρωσε, να αποφευχθούν πάση θυσία οι τυφλές περικοπές μισθών και να προχωρήσουμε τις διαθρωτικές αλλαγές.

1 σχόλιο: