Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Φτιάξτε εύκολη γαλατόπιτα


Νόστιμη γαλατόπιτα με υλικά που τα περισσότερα τα έχουμε στο ψυγείο μας. Διαδικασία εύκολη και γρήγορα ψήσιμο!

4 φύλλα κρούστας

λίγο λιωμένο βούτυρο

1 1/2 κούπες γάλα

1/3 κούπας σιμιγδάλι χοντρό

2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

3/4 κούπας ζάχαρη

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1/2 κούπα σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)

3 αυγά χωρισμένα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώστε ένα πυρέξ ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και στρώστε τα φύλλα, αλοίφοντάς τα με το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το σιμιγδάλι με τη μισή ζάχαρη και ρίξτε το γάλα ζεστό. Ανακατέψτε το μίγμα επάνω στη φωτιά, έως ότου αρχίσει να βράζει.

Κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα και τα κροκάδια, ελαφρά χτυπημένα.

Ρίξτε κι ανακατέψτε τις σταφίδες, αφού προηγουμένως τις πλύνετε και τις σκουπίσετε καλά.

Αδειάστε το μίγμα επάνω στα φύλλα. Χτυπήστε τ' ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, σε μαρέγκα σφιχτή.

Βάλτε τη σε κορνέ και καλύψτε μ' αυτή, την επιφάνεια της κρέμας. Βάλτε την πίτα σε σχάρα, που να πατάει στον πάτο του φούρνου και ψήστε τη στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 25'